Startelvan: Strandell - Gustav, Sénat, Daniel Sv - Alex, Park, Johan, Per T - Mario,
Anders, Kula

Avbytare var Marck som spelade sista 20 i huvudsak som innermittfältare efter en mycket kort sejour som vänsteranfallare precis när han kom in, Martin S som spelade sista dryga kvarten som vänsteranfallare och Fredrik och Christian T som inte spelade alls.

En synnerligen märklig match blev det.

Nydala dominerade klart hela första halvtimmen och hade också ett par riktigt bra lägen där avsluten dock var dåliga. Under den här perioden hade också vi en het chans som vi borde satt men där avslutet också var direkt dåligt.

Det kom nog sen lite som en chock för våra motståndare när vi sista 5 min:a före paus plötsligt blixtrade till inte bara en utan 2 gånger. I den 41:a min frispelades Kula av Mario och rundade kyligt målvakten innan han slog in bollen och minuten efter var det Kulas (?) tur att frispela Mario som satte 2-0. Den här utvecklingen av halvleken borde kunnat knäcka Nydala men så blev det inte visade det sig.

I andra halvlek såg det sen ut som om Nydala redan i den första minuten skulle
göra självmål men bollen som helt ställde målvakten smet ytterligt lite utanför målburen. I detta läge tänkte man att det nog hade varit lite väl bra med ytterligare ett psykologiskt mål men det kom faktiskt ett sådant bara 5 min senare d.v.s. i den 51:a matchminuten. Ett Alexinlägg friställde Mario som inte fick på världens hårdaste skott men som ändå fick se bollen med knapp styrfart via stolpen ta sig några ynka centimeter över mållinjen.

3-0 till oss alltså och att inte Nydala vek ner sig här får sägas vara beundransvärt. Det gjorde man emellertid inte utan tog åter över tillställningen spelmässigt och när avsluten nu också blev mycket bättre dröjde det inte länge innan de kvitterat till 3-3. Det gick på 8 minuter i den 58:e, 63:e och 66:e min satte man dit bollen.
Tvåan ur friläge och de båda andra efter lite flipperspel i straffområdet efter hörna resp. ett av många farliga inkast. Vi kunde dock nog definitivt avgjort matchen vid ställningen 3-1 men lobben över en chanslös målvakt strök tätt över ribban. Med en så snabb replik på deras reduceringsmål hade Nydala nog mentalt fått svårt att resa sig ännu en gång.

Efter kvitteringen spelade Nydala som i trans och gick verkligen för seger (man rusade in i målet för att hämta bollen efter kvitteringsmålet). Mitt i deras offensiv stack vi emellan med ett mycket bra läge där dock deras målvakt gjorde en kanonräddning. I övrigt hade alla som var på berörd match ifjol nu "Makedonijafeeling". Vi ledde ju under matchen mot dem med 6-1 för att tappa till 6-5 innan vi gick ifrån till det absurda slutresultatet 9-5. Nydala hade nu samma energi som Makedonija hade den gången medan vi blev mer och mer åskådare. Efter ovannämnda fina läge att återta ledningen replikerade Nydala med 2 jättevassa målchanser bara minuterna efteråt. Först räddade vi Daniel Sv en boll på mållinjen sedan det än en gång varit lite flipperspel och därefter brände de ett jätteläge med ett skott precis utanför stolpen. Vid båda tillfällen hade stora delar
av publiken nog nästan räknat in ett baklängesmål.

Deras anstormning bedarrade sen och vi om inte direkt tog över så i alla fall utjämnade spelet. Man satte dock i halsen ännu en gång när en av deras spelare på väg att utföra ett fint solonummer drogs ner i straffområdet och alla var inställda på att domaren skulle blåsa för straff. Från läktarplats såg det ut som den klaraste straff man kan tänka sig och det var med något enstaka undantag också samtliga spelares uppfattning. När detta hände återstod bara 5 min av matchen och ett ev. ytterligare baklängesmål hade nog sänkt oss definitivt.

Sedan de minuten kvar haft ytterligare ett skott som strök utsidan av stolpen blev det istället vi som på övertid (nu började det i bokstavlig mening se mörkt ut, 5-10 min till och det hade varit svårt att slutföra matchen under rimliga förhållanden) fick ett jätteläge att avgöra men lyckades missa det som nog var den allra klaraste målchansen i matchen utöver målen.

Ska man försöka sammanfatta så kom vi trots vår stora ledning undan med blotta förskräckelsen. Sett till spel och chanser var Nydala förtjänta av segern och man måste också berömma deras lagmoral.

Det blev en konstig match såtillvida att det var enorma avstånd mellan lagdelarna i båda lagen. Redan efter en kvart uppstod det den typ av situationer som annars brukar vara förbehållna slutskedena av matcherna 10-15 meter långa zoner utan en enda spelare.

Vi gjorde ingen bra match. Väldigt många underpresterade, vi förlorade nästan alla man mot man-dueller och spelet hade långa perioder något krampaktigt över sig. Samtidigt var Nydala inte alls den lätta motståndare som vissa verkade ha väntat sig med fr.a. flera hala svårfångade offensiva spelare.

Statistik: Hörnor: 3-8 Skott på mål: 6-6 Skott utanför: 6-6